6 dagen - 8:00 - 17:00
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

>>>Mega Korting<<<
Kunstgras Trier 2 meter breed met 10 % EXTRA KORTING!
Actiecode: trier10
De actiecode kun je inwisselen in je winkelwagen.
Actie is geldig tot 21 Juni 2024

Kunstgras op een onstabiele ondergrond 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om echt gras te vervangen door kunstgras en dat begrijpen wij goed! Kunstgras hoeft niet onderhouden te worden en met de juiste ondergrond heb je er jarenlang plezier van. Let wel op dat wanneer je gras vervangt door kunstgras, je vaak te maken hebt met een onstabiele ondergrond. Een goede ondergrond is erg belangrijk, dit voorkomt namelijk ongelijkheden, verzakkingen en onkruid. Er zijn diverse kunstgras accessoires om je kunstgras goed te kunnen onderhouden en te plaatsen.

De juiste ondergrond is van belang 

Bij het leggen van kunstgras is het dus belangrijk om de onstabiele ondergrond te egaliseren. Dit doe je door een laag van steenpuin aan te brengen. Om de grond te stabiliseren breng je een laag van 10 á 15 cm steenpuin (gebroken puin) aan en tril je deze goed aan. Om de toplaag makkelijk te egaliseren komt daar overheen een laag van 2 tot 5 cm brekerzand. Voor het aanleggen van kunstgras is géén egotextiel onderdoek nodig. Het belangrijkste is dat regenwater goed kan worden afgevoerd, zodat er geen waterplassen op blijven staan. 

Kunstgras aanleggen op een onstabiele ondergrond

Volg de volgende stappen bij het leggen van kunstgras op een onstabiele ondergrond: 

  1. Verwijder alle huidige begroeiing van de ondergrond: grasmatten, planten, etc.
  2. Egaliseer de onstabiele ondergrond door een laag van steenpuin aan te brengen.
  3. Tril de gebroken puinlaag goed aan. Controleer met een waterpas of alles recht ligt. 
  4. Plaats het kunstgras op het oppervlakte en rol deze uit. Trek de plooien recht. 
  5. Snijd de naden zodat alles mooi aansluit.
  6. Sla het kunstgras vast met haken. 

Soorten kunstgras

Zodra de onstabiele ondergrond is geëgaliseerd kan het kunstgras worden gelegd. Wij hebben verschillende soorten kunstgras die geschikt zijn voor in de tuin:

Kunstgras bestellen

Wil jij graag kunstgras in jouw tuin? Als kunstgras groothandel leveren wij kunstgras van topkwaliteit voor een voordelige prijs. Voor vragen of advies over het stabiliseren van een onstabiele ondergrond kun je contact met ons opnemen. Bekijk onze pagina met kunstgras aanbiedingen om de beste deal te vinden.