6 dagen - 8:00 - 17:00
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

Summer Deals!
10% extra korting op alle kunstgrassen.
Actiecode: summerdeals24
De actiecode kun je inwisselen in de winkelwagen.
Actie is geldig tot 26 Juli 2024

Kunstgras en huisdieren

Steeds meer mensen ontdekken het gemak en plezier van kunstgras: het oogt mooi, voelt zacht aan en is daarnaast onderhoudsvriendelijk. Maar hoe zit het eigenlijk met kunstgras en huisdieren? Gaat dit goed samen of maken huisdieren het kunstgras kapot? En vinden ze kunstgras eigenlijk wel prettig? Om je zorgen maar direct weg te nemen: kunstgras en huisdieren gaan goed samen.

Huisdieren kunnen het verschil tussen kunstgras en gewoon gras niet zien. Uit ervaring blijkt echter wel dat huisdieren kunstgras zeer prettig vinden. Kunstgras voelt fijn aan de poten en daarnaast rollen ze graag op de zachte bovenlaag.

Is kunstgras geschikt voor honden?

We weten allemaal dat honden fijn tekeer kunnen gaan op natuurlijk gazon door te graven, spelen en rennen. Dit zorgt er al snel voor dat het gazon er slecht uit komt te zien. Is kunstgras dan wel geschikt voor honden? Jazeker. Honden komen er al snel achter dat ze niet kunnen graven in het kunstgras, waardoor ze ook niet meer de drang hebben om dit te doen. Daarnaast heeft kunstgras een goede trekkracht, waardoor het niet makkelijk losgetrokken kan worden. Kunstgras is dus zeer geschikt voor honden.

Is kunstgras geschikt voor katten?

Ook katten vinden het heerlijk om te graven en ravotten. Wil jij jouw kat graag onbelemmerd buiten laten spelen, dan is kunstgras ideaal. Net als honden, zullen katten snel ontdekken dat er niks te graven valt in het kunstgras. De kans is groot dat jouw kat gewoon een zonnig plekje uitzoekt op het kunstgras en daar lekker gaat liggen. Kunstgras en katten zijn dus ook een goede combinatie.

Wat als je hond of kat plast op kunstgras?

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw hond op het kunstgras plast. Dit is erg vervelend, maar voor kunstgras is dit geen enkel probleem. Het gras zal niet verkleuren door de urine en er zullen ook geen nare geurtjes achterblijven.

Ook wanneer een kat plast op kunstgras is er niks aan de hand. Het enige wat je hoeft te doen is het kunstgras even te sproeien met water. Je kan ook een sopje gebruiken, maar dat is in principe niet nodig. Ook een goede regenbui zal het gras weer schoonspoelen.

Kunstgras kopen voor jouw tuin met huisdieren?

Kunstgras is de ideale ondergrond in combinatie met huisdieren. Dus wil jij kunstgras kopen, maar had je hier nog twijfels over? Dan staat niks jou nu nog in de weg. Bekijk onze pagina met kunstgras aanbiedingen om de beste deal te vinden.  Voor verdere vragen of advies over kunstgras in combinatie met huisdieren kun je contact met ons opnemen.