6 dagen - 8:00 - 17:00
Gegarandeerd de laagste prijs
Topkwaliteit kunstgras
Direct leverbaar
Gratis levering*

>>>Mega Korting<<<
Kunstgras Altena met 15 % EXTRA KORTING!
Actiecode: extra15
De actiecode kun je inwisselen in je winkelwagen.
Actie is geldig t/m 31 Mei 2024

Vul in

Let op! De berekening houdt rekening met de legrichting/vleug. Het kan in sommige gevallen voordeliger zijn om de breedte en lengte om te draaien - de legrichting wordt dan genegeerd.Shop bij Kunstgrasdump.nl

Bij Kunstgrasdump.nl koop je goedkoop kunstgras van topkwaliteit. Wij hebben een mooi assortiment voor onder de €22,25 per m². Dit allemaal met keuze uit verschillende kleurcombinaties en sprietlengtes met een zeer natuurlijke uitstraling. Als je bij ons kunstgras besteld dan leveren wij alles direct uit eigen voorraad. Bekijk onze pagina met kunstgras aanbiedingen om de deals te bekijken.

De opslag van kunstgras

Waarom kiezen voor kunstgras?

Kunstgras maakt de laatste jaren een opmars, er zijn tegenwoordig veel tuinen met kunstgras. Hoewel kunstgras al veel gebruikt werd in de sportwereld, zie je het ook steeds vaker in een tuin met kunstgras. Het nieuwste kunstgras is niet meer van echt gras te onderscheiden, ziet er mooi uit en heeft ook diverse voordelen op gebied van onderhoud. De grasmat wordt gemaakt van een latex backing in combinatie met polyethyleen (PE) en/of polypropyleen (PE) garen. 

De voordelen van kunstgras op een rij:

  • Het blijft er het hele jaar door groen uitzien;
  • Het is bestand tegen verschillende weersomstandigheden;
  • Het kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals sportvelden, speeltuinen en tuinen;
  • Het is duurzaam en kan worden gerecycled;
  • Niet meer grasmaaien of kantjes knippen;
  • Niet met besproeien en verticuteren;
  • Het verminderd hooikoorts klachten;
  • Het zwembad kan de hele zomer op het gras blijven staan;
  • Het is geschikt voor vrijwel iedere ondergrond.

Garen Kunstgras

Het onderhouden van kunstgras

Voordat je kunstgras gaat aanschaffen is het handig om te weten hoe je dit kunstgras kunt onderhouden. Het is verstandig om je kunstgras schoon te houden. Haal dus takjes, blaadjes en andere ongewenstheden van je kunstgras af door deze te vegen met een harde bezem. Terwijl je dit doet, kun je je kunstgras borstelen. Dit wil zeggen dat je met de harde bezem het stof van je kunstgras veegt en de haartjes weer overeind zet. Zo blijft je kunstgras er altijd als vers gemaaid gras uitzien. Daarnaast is het verstandig om eens per jaar te controleren of je of de lijmband niet heeft losgelaten en de bevestigingshaken nog goed vastzitten. Met zo weinig onderhoud wil je toch direct kunstgras in je tuin? Tijd om je kunstgras aan te schaffen en je gloednieuwe kunstgras rol te ontvangen! Er zijn diverse kunstgras accessoires om je kunstgras goed te kunnen onderhouden en te plaatsen.

Hoeveel heb ik nodig?

Voordat je kunstgras gaat aanschaffen, is het belangrijk om te weten hoeveel kunstgras je nodig hebt. Maak van tevoren eerst een goede schets van de tuin en bereken vervolgens wat je nodig hebt. Het zorgt ervoor dat je precies de juiste hoeveelheid wordt gekocht en dat er geen geld verspild wordt aan materiaal dat overblijft. Houd rekening met de rolbreedte, de poolrichting, het lijmen en het snijverlies. Voor meer informatie kan je hier bekijken hoeveel kunstgras op maat je nodig hebt.